Koninklijke onderscheiding voor Ton van Gestel

door | 10 mei 2018

 

Foto: Callie Steijaert (public relations)

Wij willen Ton van Gestel, bestuurslid, bij deze van harte feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding die hij gekregen heeft. Ton stond aan de wieg van Stichting Jonathan en wij maken nog dankbaar gebruik van zijn kennis, diensten en vooral van zijn contacten in zijn uitgebreide netwerk. Ton en zijn gezin staan altijd klaar voor stichting Jonathan waar wij hen erkentelijk voor zijn. Onderstaand zijn bericht op verzoek van ons toegezonden:

“Donderdag 26 april mocht ik, tot mijn grote verbazing en dankzij initiatiefneemster Fien Cruts, als Wijkpastor verbonden aan Stichting Wijkpresentie Parkstad / voorheen Stichting Wijkpastoraat Vrank, en de bijdragen van o.a. vertegenwoordigers van stichtingen en organisaties waar ik bij betrokken ben, een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Dankbaarheid maar zeker ook erkenning voor de stichtingen / organisaties waar ik mijn steentje mocht bijdragen waren de woorden die bij mij opkwamen toen de onderscheiding door burgemeester Emile Roemer werd uitgereikt.

Zonder de prettige samenwerking met mijn medebestuursleden en adviseurs maar ook dankzij de ondersteuning en belangstelling van ons gezin had ik dit niet zo lang kunnen volhouden, mijn oprechte dank hiervoor.

Tijdens de uitreiking en ook in de media zijn met name Stichting Wijkpresentie Parkstad en Stichting Jonathan meerdere malen vermeld en dat zie ik als erkenning voor het vele werk wat mij met z’n allen hebben verricht voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en in Zambia.

Als mijn gezondheid het toelaat hoop ik nog vele jaren mij te kunnen inzetten voor beide stichtingen en voor hen die een beroep op mij doen.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor haar / zijn aanwezigheid bij deze uitreiking, uw telefoontjes, uw mailtjes, post en cadeaus die ik tot op de dag van vandaag mocht ontvangen.

Met vriendelijke groet en ALLE GOEDS, in het bijzonder een goede gezondheid, voor u en uw dierbaren,

Ton van Gestel”

Organisatie’s en werkzaamheden van Ton:

  • Stichting Wijkpresentie, voorheen Stichting Wijkpastoraat, deze Stichting zet zich in voor kwetsbare mensen in de probleemwijken van Parkstad, ik was, in 1997, de oprichter hiervan en tot 2015 voorzitter en nu bestuurslid, blijkt  het initiatief voor deze onderscheiding te hebben genomen en daarbij hebben o.a. aangesloten :
  • Stichting Jonathan : vanaf 1983 mede oprichter en nog steeds bestuurslid
  • Stichting Martinus van Tours : financiële ondersteuning van m.n. projecten in ontwikkelingslanden ( St. Jonathan ontving in de jaren ’90 enige duizenden guldens ) ik was van 1983 tot 1999 voorzitter van deze stichting
  • Stichting Open Deur te Heerlen :  bestuurslid van 1999 – 2009
  • Gemeente Heerlen afd. WMO : van 2008 – 2012 was ik DB. lid van de WMO-adviesraad en voorzitter commissie gehandicapten
  • Vanaf 1999  : bewindvoerder, mentor, zorgcoördinator van twee broers ( ouders overleden ) die ik heb leren kennen toen ik hoofd was van DAC de Rozengaard, zij wonen met de noodzakelijke ondersteuning in de ouderlijke woning, en ik doe voor hen ook de PGB-administratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.