Veldbezoek Sr. Florence

By | 9 november 2017

Epilepsie project activiteiten (Phillip Phiri)

Ik was blij te horen dat het rapport duidelijk was en hoop dat jullie zo een goede indruk hebben gekregen.
Ik ben me ervan bewust dat je naar de donateurs betrouwbare informatie moet doorgeven, o.a. door goede rapporten te maken, verantwoording af te leggen, een goede verhouding met elkaar hebben en goed gebruik maken van de middelen die je hebt.
De uitbreiding van de huisbezoeken aan de mensen met een beperking zijn veel belovend. De vrijwilligers doen de huisbezoeken met betrokkenheid en plezier.
Het helpt de vrijwilligers omdat ze in de thuissituatie beter kunnen inschatten wat de reële zorgbehoefte is.

Tijdens mijn afgelopen vakantie, bezocht ik een aantal patiënten waaronder Phillip Phiri. Het was goed om hem te ontmoeten en om te zien hoe immobiel hij was door zijn handicap.
Je kent de echte blijdschap niet totdat je de lach en de blijdschap van een patiënt ziet.
Mijn aanwezigheid werd door Phillip en de aanwezige familie op prijs gesteld.
Niemand is alleen.

Phillip is een 17 jarige jongen met een verstandelijke beperking en een lichamelijke handicap. Hij is geboren in een gezin met 8 kinderen, 2 meisje en 6 jongens.
P. gebruikt al een jaar of 12 een rolstoel, Helaas heeft hij door zijn beperkingen nooit een school bezocht. PH. Is een grote jongen en zijn vader verzorgt hem, doet hem in bad, tilt hem in de rolstoel enz.
Helaas is zijn rolstoel 2 jaar geleden stuk gegaan en al die tijd moest hij rondkruipen in het stof en de modder, speciaal als hij naar buiten- naar het toilet of de badkamer moest.
Ik nam de tijd om naar zijn meest noodzakelijkste behoeften te kijken en concludeerde dat een vervanging van zijn rolstoel hard nodig was. Zijn ouders hadden geen idee waar ze voor hulp konden aankloppen. Ik wist dat er in Kitwe een werkplaats was waar ze speciale rolstoelen maken. En nam hem mee daar naar toe en regelde dat er voor hem een nieuwe rolstoel werd gemaakt en afgeleverd.
Ph. Heeft een licht verstandelijke beperking, maar ik bedacht me dat de familie hem best creatieve en zinvolle activiteiten konden bieden, zoals lezen en planten water geven. De familie was blij met deze handreiking en het was voor hen fijn om te ervaren dat ze hun 17 jarige zoon op zo’n eenvoudige manier een stukje verder konden helpen

error