Officier in de Orde van Oranje Nassau

door | 29 april 2016

prof.dr. H.M.J. (Henny) van Schrojenstein Lantman-de Valk (67) uit Limbricht
Zij heeft zich buitengewoon ingezet voor de verbetering van de gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van dit specifieke vakgebied. Zij was onder meer opleidingscoördinator van de Netherlands School of Public Health te Utrecht. Zij heeft veel onderzoek verricht, is op dit thema gepromoveerd en zij was de eerste hoogleraar Geneeskunde voor Mensen met een Verstandelijke Beperking. Zij is directeur geweest van het Consortium Sterker op Eigen Benen, een samenwerkingsverband van het Radboudumc  met een aantal grote instellingen in de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen. Zij heeft een groot aantal wetenschappelijke publicaties op haar naam staan en zij is meerdere keren promotor geweest. Ook na haar emeritaat  begeleidt zij nu nog een groep van promovendi. Zij is vicepresident geweest van de Executive Board of the International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities. Zij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

lintjesregen/gedecoreerden gemeente Sittard-Geleen 2016. foto ERMINDO ARMINO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.